90-talstema: 1990

Efter att ha upptäckt synten några år tidigare var det 1990 som jag började djupdyka i genren riktigt ordentligt, och 1990 var ett riktigt bra synt-år!

Jag började hänga på Stadt Hamburg i Malmö och fick bland andra se Front Line Assembly där, Bill Leeb frågade mig var man fixade knark i Malmö och Johan 16 år gammal hade såklart ingen aning.

Jag åkte till Valbyhallen i Danmark och såg Depeche Mode för första gången på deras World Violation tour och såg senare Front 242 på Mejeriet i Lund. Jag köpte min första Nitzer Ebb-platta vilket resulterade i att min kära mor var helt övertygad om att jag börjat knarka.

Jag minns också tydligt en sen kväll med MTV:s 120 Minutes när jag fick syn på Nine Inch Nails ”Head like a hole” och har varit helt såld på allt som Trent Reznor rört vid sedan dess.

Jag fick på gymnasiet också kontakt med andra som gillade samma musik som mig, vilket var en ganska ny upplevelse och de introducerade mig för Ministry och Skinny Puppy.

Nu när jag ser tillbaks på 1990 och den musik som kom då och vad jag lyssnade på kan jag konstatera att det är nog framförallt 1990 som har definierat all musik jag har konsumerat under de följande 20 åren.

Lyssna på alla låtarna i Spotify.

Comments

One response to “90-talstema: 1990”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Pelle Sten and andersmi, johan jonk stenström. johan jonk stenström said: Dagens Spotyfylista går vidare till 90-talet, idag presenterar jag 1990 http://bit.ly/gwaVTo […]