Death metal 101

I dag gästas Dagens Spotifylista av sångaren i Pandemonium och han ska lära oss att lyssna på death metal, vi börjar helt enkelt från börjar och lämnar ordet till Karl W:

”Så här lät dödsmetall innan man kom på att det var roligt med melodier, symfonier, syntar och sånt. Tillbaka till rötterna, men ändå inte det tidigaste slamret à la Venom utan ändå strax över tröskeln för vad som är njutbart! Vissa glidningar åt det som senare blev modernt och populärt anas, samtidigt som Napalm Death och Unleashed jobbar hårt på att svänga sitt hår bakåt i tiden. Bolt Thrower har med den enda låten från detta millenniet, men de låter å andra sidan snarlikt oavsett om det är 1988 eller 2008! Sepultura trashar, Entombed gungar (i en cover!), Death dödsar och Cannibal Corpse visar var skåpet ska stå – allt för att få ihop ett paket där dödsmetallen är hård och rå men ändå kan nå öron utanför den redan invigda skaran.”

Lyssna på låtarna i Spotify.

Comments

One response to “Death metal 101”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by johan jonk stenström, Pelle Sten. Pelle Sten said: Death metal 101 http://ff.im/-wHvFk […]